مشاوره و روانشناسی

مطب مشاوره و روانشناسی-نیاوران

مشاوره و روانشناسی

مطب مشاوره و روانشناسی-نیاوران

رفتار احساسی

هر شخص به محض اینکه در مقابل موقعیت تازه ای واکنش نشان می دهد ، ابراز احساسات و عواطف می کند . این حالت ممکن است برونی ( مثل : چیزی که به شما گفته می شود ، یا یک تصادف و ... ) یا درونی باشد (همچون فکری که از خاطر شما می گذرد .)


همچنین هر کدام از ما در مقابل پیشامد های مختلف به نوعی واکنش نشان می دهیم . پس این طور نتیجه می گیریم که رفتار احساسی عادی است و یک خاصیت اصلی در طبیعت بشر است .


اما هر کدام از ما به مقیاس متفاوتی در رویارویی با یک موقعیت و شرایط جدید عکس العمل نشان می دهیم . برای مثال : شخصی با دیدن یک حادثه کاملا بی تاثیر می ماند ولی دیگری ممکن است پا به فرار گذارد ، غش یا ضعف کند ، به لرزه بیافتد و ......


رفتار احساسی که یک عکس العمل عادی است با تخطی کردن از حد معمول خود غیر عادی می شود . توضیح این حد و اندازه ساده نیست ! زیرا با وجود اینکه احساس یک واکنش اصلی و ابتدایی است در عین حال به نهاد و خوی فردی وایسته است . 


واکنش های احساسی در چهار قسمت اصلی می توانند مشخص شوند : لذت ، غم ، خشم و ترس .


حال باید دید عکس العمل در چه موقع بیش از حد احساسی می شود ؟ به محض بروز یک واکنش در برابر شرایط به وجود آمده ، رفتار بیش از حد احساساتی ظاهر می شود یا (( از حد معمول تجاوز می کند )) اگر فردی با دیدن یک عنکبوت غش می کند روشن است که واکنش او غیر عادی است . همین مسئله در مورد شخصی که با دیدن یک حادثه در خیابان ، قبل از اینکه از اصل قضیه و شدت و ضعف آن مطلع شود و یا خودش را به آن مربوط بداند ، با سرعت هر چه تمام تر پا به فرار می گذارد ، صادق است .



بنابراین یک فرد بیش از حد احساساتی است اگر :


- در مقابل یک واقعه واکنش بیش از حد شدیدی را نشان دهد و اگر عکس العمل های او به مدت طولانی ادامه داشته باشند ( برای مثال : لرزش های طولانی بعد از گذشت یک ساعت پس از مشاهده یک سانحه و اگر فرد قادر نباشد آن را فراموش کند )


 - هنگامی که یک فرق کلی بین واقعه رخ داده و واکنش ایجاد شده نمایان باشد . ( مثل : اگر فردی حالت عصبی بیمار گونه ناگهانی در مقابل یک مسئله جزیی و کم اهمیت نشان دهد .)



مطب مشاوره و روانشناسی

تهران - نیاوران - چهارراه مژده - جنب بانک پارسیان - ط2 

021-22711440

021-22710521

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد