پذیرفتن یک تغییر ،تصدیق نیاز به تغییر و اتخاذ اقدامات رفتاری که به تغییر می انجامند ریسک کردن نامیده می شود که نیازمند ارزشیابی صحیح از شرایطی است که باید در آن دست به اقدامی زده شود.
پذیرفتن ریسک و احتمال خطرهایی که این اقدام را در بر دارد .سبک و سنگین کردن همه ی جنبه های این اقدام و انجام دادن آن انتخاب راهی برای اتخاذ این اقدام .دست به کار شدن ضمن در نظر گرفتن کلیه ی خطرات ،فراز و نشیب ها و نتایج احتمالی .کنار آمدن با عواقب احتمالی چنین اقدامی .توانایی نادیده گرفتن تایید دیگران .به خطر انداختن وقت ،انرژی و توانایی و دانش به منظور رسیدن به نتیجه ای بهتر .صحبت با افراد با صلاحیت در مورد موانع و مشکلات این تغییر و در نهایت بدون احساس ترس از شکست ،این تغییر را بپذیریم و برای رسیدن به آن از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکنیم.
مراحل صحیح ریسک کردن :
مرحله ی اول : اگر برای حل یک مسئله ،دچار مشکل شده اید ،یک کاغذ بر دارید و به این سوالات پاسخ دهید .
۱-چه چیز مانع می شود که این مشکل را حل کنم ؟
۲-چه چیز مانع می شود نتوانم برای حل این مشکل اقدامات لازم را اتخاذ کنم؟
۳-احساسم در مورد انجام این مسئله چیست ؟
۴ -دلیل بی اطمینانی من از این روش چیست ؟ بدترین اتفاقی که در مورد انجام این اقدام و عدم انجام این اقدام خواهد افتاد چیست ؟
۵-عواقب بی توجهی به این مشکل چیست ؟
۶-چه عواملی مرا از اتخاذ این اقدام باز می دارد ؟
۷-عواقب احتمالی حل نکردن این مشکل چیست ؟
مرحله دوم :اگر هنوز پس از پاسخ دادن به سوالات مرحله ی یک برای حل مشکلات تان نمی توانید ریسک نمایید مجددا کاغذی را بردارید و فهرستی بدین شرح تهیه کنید :
۱-علاوه بر راه حلی که هم اکنون در اختیار دارید ،راه حل های جذاب تر دیگری را پیشنهاد نمایید .
۲-نتایج مختلفی را که در اثر حل نکردن مشکل پیش می آید بنویسید .
۳-دلایل خود را برای توجیه ،نپرداختن به این این مشکل ارائه کنید.
۴ -اگر در زندگی خود نخواهید ریسک کنید چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
مرحله سوم :اگر با انجام مراحل قبل باز هم نمی توانید ریسک کنید برای پیدا کردن شحاعت لازم جهت حل مشکل خود گام های زیر را بردارید:
۱-راه حل صحیحی را در ذهن مجسم کرده و تصور کنید که در پی ریسک کردن موفق خواهید بود .
۲- برای فعال کردن این تجسم به مدت ۲۰ دقیقه در حالت ریلکس قرار بگیرید .هر روز سه بار این کار را انجام دهید تا بلاخره قدرت لازم را کسب نمایید.و سپس در ذهن خود به عنوان یک فرد با دل و جرات از خودتان قدر دانی کنید.
۳-پس از ایجاد این تغییرات یاد شده ،به خود خاطرنشان کنید که شرایط خوب کنونی را مدیون ریسک کردنتان هستید .
مرحله چهارم : اگر باز هم نمی توانید ریسک کنید ،باورهای نامعقول خود و ترس هایی را که مانع شما می شود ،شناسایی کنید و آنها را از بین ببرید .
مرحله پنجم : اگر هنوز هم از ناتوانی و شجاعت لازم برای حل مشکل خود رنج می برید ،به مرحله ی نخست رفته و از اول شروع کنید .
قطعا شما موفق خواهید شد .
مطب مشاوره نیاوران
تهران - نیاوران - چهارراه مژده - جنب بانک پارسیان - ساختمان سروستان -ط2
021-22711440
021-22710521