ضعف روانی یکی از مشکلات ضعف و پریشانی های روانی می باشد و همانطور که نام آن نشانگر است ، از همان مراحل اولیه در ارتباط با افکار می باشد .
ضعف روانی ، قربانی خود را به افکار درهم ، بی معنی ، متباین (ناشایست) می کشاند که او نمی تواند آنها را از فکر و روانش خارج سازد بنابراین ضعف روانی نوعی از افسردگی است .
علائم در ذیل آمده اغلب مشترک هستند :
- در اولین مرحله ، احساس مشکلی بزرگ در انجام هر نوعی از کار وجود دارد . شخص دردمند احساس تنهایی و بی یاوری می کند و در مراحل بعدی ، بی تصمیمی و دودلی ، شکیات و نقصان عقلانی بروز می کند .
- در فکر فرو رفتن ، از علامات بسیار مشترک ضعف روانی است که در مسیر خود در دلهره و اضطراب ها ، غصه خوردن ، وسوسه فکری و هراس از فضای باز نمایان می شود .
- در اغلب ضعف های روانی احساسات ناخوش و بیمار گونه پدیدار می شوند برای مثال : احساسی که دنیای بیرون عجیب و غریب است یا حسی که فرد خود را برای خود غریبه می پندارد . برخی از بیماران دچار ضعف روانی کلماتی مانند (( من حس می کنم که دستهایم (یا هر قسمت دیگری از بدن) متعلق به من نیستند یا حسی دارم که آنها قسمتی از من نیستند )) را خواهند گفت .
در ضعف روانی کمبود ارتباط عقلانی و فکری وجود دارد. اندیشیدن مشکل می شود و بیمار در می یابد که هماهنگ کردن افکار بسیار سخت است برای این منظور وسواس ذهنی و فکری و افکار ثابت و یک دنده مشترک می باشند و به واسطه ی ناتوانی در درست اندیشیدن ، افکار و ایده های ((طفیلی)) نقش می گیرند .
- افسردگی دائمی اغلب قسمتی از حالات ضعف و ناتوانی است . بیمار خیلی سریع ناتوانی خود را برای انجام کارها احساس می کند . از کمبود قدرت اراده خود رنج می برد ، ( در این مورد اطرافیان آماده اند که او را سرزنش کنند) یک علامت بسیار مشترک در ضعف روانی ، وسواس آزار دهنده و افراطی است . برای مثال : فرد دهها بار دسته در را خواهد کشید که از بسته بودن آن اطمینان حاصل نماید . از نقطه نظر عقلانی او کاملا از بسته بودن در آگاهی دارد ولی وسوسه ذهن او قوی تر از اراده ی اوست و این تلاش و کشمکش بین قدرت و استدلال و جوشش درونی او طبیعتا تحلیل رفتگی و خستگی مفرط و رنج بیشتری ایجاد می کند .
مطب مشاوره و روانشناسی
تهران - نیاوران - چهارراه مژده - جنب بانک پارسیان - ط2
021-22711440
021-22710521