وقتی والدین با هم نزاع می کنند ، کودکان مضطرب می شوند و احساس گناه می کنند . برای این مضطرب می شوند که محیط خانه شان مورد تهدید واقع شده است و احساس گناه می کنند زیرا در این اختلاف خانوادگی نقشی واقعی یا خیالی داشته اند حال توجیه باشد یا نباشد ، کودک احساس می کند که او سبب اختلاف بین پدر و مادر بوده است .
کودکان در جنگ داخلی ای که بین پدر و مادر روی می دهد ، بی طرف نمی مانند آنها یا جانب پدر را می گیرند یا جانب مادر را ، عواقب این جنگ داخلی هم به رشد صفات شخصیتی کودک صدمه می رساند و هم به رشد جنسی روانی او .
وقتی پسری پدرش را طرد می کند یا دختری مادرش را ، آن پسر و دختر مدل مناسبی نخواهند داشت تا خود را با آن وفق بدهند . طرد شدن ازطریق بیزاری نسبت به همانندی با صفات شخصیتی ، نسبت به همچشمی با ارزشها و نسبت به تقلید از رفتار والدین نشان داده می شود . در موارد شدید تر این نوع طرد ممکن است همانند سازی مغشوش جنسی ایجاد کند و باعث پدید آمدن یک ناتوانی برای بودن در مسیر معین شده ی زیستی بشود .
وقتی پسری مادرش را طرد می کند یا دختری پدرش را ، آن دختر و یا پسر ممکن است با احساس ظن و خصومت نسبت به تمام اشخاص جنس مخالف بزرگ شود .
وقتی والدین مجبور می شوند برای جلب محبت و مهربانی کودکان خود به رقابت بپردازند ، معمولا از راههای نادرستی ، همچون رشوه دادن ، چاپلوسی کردن و دروغ گفتن استفاده می کنند .
در نتیجه کودکان با وفاداری های تقسیبم شده و دمدمی مزاج پایدار بزرگ می شوند . گذشته از این ، کودکان گاهی از یکی از والدین خود در برابر دیگری دفاع می کنند یا به دنبال فرصتی می گردند که والدین خود را رو در روی یکدیگر قرار دهند و همین نیاز کودکان به انجام یک چنین کاری ، شخصیت آنها را لکه دار می سازد .
در زندگی کودکان همواره رقبایی یافت می شوند که دائما پیشنهاد می کنند و کودکان از دوران کودکی به ارزشی که برای این رقبا دارند آگاه می شوند و از آن به خود می بالند ، لذا بهای روز افزونی برای خودشان تعیین می کنند آنها یاد می گیرند که دست به استثمار بزنند ، توطئه بچینند و باج بگیرند و جاسوسی و سخن چینی کنند .
آنان یاد می گیرند در دنیایی زندگی کنند که درستی و امانت یک احتمال است و صداقت آزار دهنده !
مطب مشاوره و روانشناسی
تهران - نیاوران - چهارراه مژده - جنب بانک پارسیان - ط2
021-22711440
021-22710521