مشاوره و روانشناسی

مطب مشاوره و روانشناسی-نیاوران

مشاوره و روانشناسی

مطب مشاوره و روانشناسی-نیاوران

روان شناسی کودک


یکی از مهمترین مقوله های مهم و اساسی در روان شناسی کودکان ، تغییر رفتار و رفتار درمانی است.

همانطوری که می دانیم در برنامه تغییر رفتار ،"هدف" مهمترین عامل است.

پس از آنکه هدف برنامه تغییر رفتار مشخص شد، یعنی معلوم گشت که تغییر دهنده رفتار ، دانشجو یا مددجو را به کجا می خواهد هدایت کند و پس از آنکه از راه نوشتن هدف رفتاری ، شرایط دقیق انجام رفتار مورد نظر و ملاک سنجش آن نیز معلوم گردید ، گام بعدی انتخاب روش مناسب برای رسیدن به هدف است.

ایجاد تغییر رفتار در هر یک از جهت های زیر امکان پذیر است.


الف : افزایش دادن یا نیرومند کردن رفتارهای ضعیف.

بعضی وقتها فردی انجام رفتاری را می داند ، اما در انجام آن کوتاهی میکند.مثلا دانش آموزی می تواند تکالیف درسی اش را انجام دهد اما تنبلی میکند.


ب: گسترش یا تعمیم دادن یک رفتار به موقعیت های تازه.

شخص رفتار مطلوبی را انجام می دهد ، اما در شرایط دیگر از انجام آن سر باز می زند.مثلا وقتی یک کودک به تماشای برنامه دلخواهش در تلوزیون یا بازی مورد علاقه اش با دوستان مشغول است آرام سرجای خود می نشیند، اما در سایر اوقات مثل کلاس درس دائما از سر جایش بلند می شود و از این سو به آن سو می رود.


پ : محدود کردن یک رفتار به موقعیت های معین.

گاه فرد رفتاری را که در یک موقعیت مناسب است در موقعیتس دیگر که مناسب نیست به کار میبرد.مثلا کودک رفتار شوخی و سر به سر گذاشتن را که با بچه های هم سن و سال خودش انجام می دهد و هیچ اشکالی ندارد ممکن است با افراد بزرگسال هم بکار ببرد.


ت : ایجاد کردن یا شکل دادن رفتارهای تازه.

زمانی پیش می آید که یک فرد از انجام رفتاری مطلوب در یک موقعیت خاص ناتوان است.مثلا کودک نمی تواند بند کفشهاییش را ببندد.یا اینکه یاد نگرفته است مقررات مدرسه را رعایت کند.


ث : نگهداری و ادامه رفتارهایی که در طول زمان ممکن است به ضعف گرایند.

رفتار تازه آموخته شده باید حفظ شود، یعنی کافی نیست یکبار مقررات آموزشگاه را به کودک یاد دهیم و بعد او را به حال خود رها کنیم، بلکه باید این رفتار تازه آموخته او را حفظ کنیم.


ج : کاهش دادن یا حذف کردن رفتارهای نامطلوب.

پاره ای از رفتارهای کودک یا بزرگسال ممکن است نامطلوب باشند ، یعنی برای خود او و یا دیگران مشکل آفرین باشند.مثلا شخض ممکن است نسبت به اطرافیان خود رفتار پرخاشگرانه داشته باشد.



مطب مشاوره و روانشناسی

تهران - نیاوران - چهارراه مژده - جنب بانک پارسیان - ط2 

021-22711440

021-22710521 


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد